Workshops

Hieronder zie je de diverse workshops van Gaaf Groen die vanaf de lente van 2019 plaatsvinden op de Kennemerstraatweg 21 in Alkmaar:


Bloemenvaasje met macramé-hanger

We beginnen met een lekker kopje koffie/thee en wat lekkers. Daarna leggen we uit wat macramé precies inhoudt. Je leert de basistechniek macramé en we gaan lekker oefenen. Als je het onder de knie hebt maak je daarna je eigen hanger voor het vaasje! Wanneer deze klaar is maak je zelf je een eigen boeketje bio bloemen voor in het vaasje en hang je hem in je zelfgemaakte hanger.

Duur van de workshop: 2,5 uur

Kosten: 32,50 inclusief alle materialen voor het macrameeën, vaasje, boeketje bloemen en natuurlijk koffie/thee en lekkers. Hoogte van het vaasje: ongeveer 15 cm.

Wil je wel graag de workshop volgen? Vanaf 4 personen geven we de workshop op een datum en tijdstip naar wens. Mail je wensen naar info@gaafgroen.nl, dan spreken wij een datum af speciaal voor jou en je vrienden.

———————————————————————————————

Mooie boeketten kan je zelf maken!

Zoals bloemisten zeggen is het gewoon een ‘handigheidje’ en dat kan iedereen leren. Kom gezellig naar de workshop bloemschikken en binnen een paar uurtjes weet je hoe het werkt.

Daarna ben je in staat om voor ieder feestje of andere gelegenheid een mooi boeket te maken. Je werkt met bloemen en groen uit de natuur en met bloemen van biologische kwekers..

In de zomer vinden de workshops plaats op Bea’s duinlandje en in de winter in een prachtig pand op de Kennemerstraatweg in Alkmaar.

Wil je meer informatie over de workshops? Mail dan naar info@gaafgroen.nl


Workshop (Beter) fotograferen met je smartphone

Duur: 2,5 uur

 • Zin en onzin over pixels
 • Grootte van de lens en grootte van de sensor
 • Wat is dynamisch bereik en waarom moet iedereen dat weten
 • Kwartier kennismaking en inleiding
 • Een uur theorie
 • Een uur naar buiten voor de praktijk
 • Kwartier resultaten bekijken en vragen stellen

Bij de theorie komt o.a. aan de orde:

 • Mogelijkheden en beperkingen
 • Verschillen met andere camera’s
 • Het menu
 • Digitale foto’s veiligstellen voor de toekomst
 • Compositie: er zijn regels en hoe je deze het beste negeert
 • Kantelen of niet kantelen
 • Kleine stap voor de mens, grote stap voor de compositie
 • Effectshots
 • Beter resultaat krijgen
 • Avondstemming: de camera wil deze kapotmaken. Waarom?
 • Bewegende en niet-bewegende onderwerpen

Datum: naar wens voor groepen met minimaal 5 personen
Tijd: 10 – 12:30

Locatie:  Kennemerstraatweg 21 – ALKMAAR
Kosten: 32,50

 ——————————————————————————————–

Ben jij al besmet met het DOT-PAINT virus?

Tijdens deze workshop gaan we met de superleuke Dot Paint techniek een kei omtoveren tot een magische blikvanger voor in jouw tuin of bijvoorbeeld als leuk nachtlampje voor in de kinderkamer, het leuke ervan is, we gaan GLOW IN THE DARK toevoegen zodat jou kei ’s nachts super kleurig oplicht. Overdag een mooi kunstwerk en ’s nachts een kleurig spektakel!!
Je mag je eigen kleuren kiezen, ga jij voor heel veel kleur of neutraal? Met of zonder zwarte basis ondergrond. Alles is mogelijk.
De Glow-kleuren waar je uit kan kiezen zijn: Blauw, Geel, Groen en Roze. Deze zie je alleen in het donker. Deze kleuren kun je mixen naar eigen wens.
Overdag zie je de ‘basiskleuren’ van jou geschilderde kei, dat betekend dat jij met neutrale kleuren kan werken of wat fellere kleuren.
Je leert tijdens de workshop dus de basis van het dot painten in Mandala vormen.
Zodat je thuis ook lekker verder kunt met deze schildertechniek.
De materialen die we gebruiken zijn watervast, dat betekend dat je de kei ook in de tuin kunt leggen.
KEIEN
De keien die we tijdens de workshop gebruiken zijn ongeveer tussen de 12/15 a 20 cm groot, kleuren en vormen zijn wisselend aangezien het een natuurproduct is.
EIGEN KEI MEENEMEN?
Heb jij zelf een (grotere) kei die je mee wilt nemen? Dat mag ook!! Het formaat maakt voor mij niet uit wat je meeneemt. Een ronde kei is het makkelijkst werken. Geef dit wel direct door bij je aanmelding.
Neem je zelf een kei mee? Dan krijg je €2,50,- KORTING op het workshopbedrag van €35,-. Je betaald dan dus €32.50 ipv. €35,-
KOSTEN
€ 35 euro inclusief alle materialen (ook de kei) koffie/thee en wat lekkers
Neem je je eigen kei mee? Dan krijg je korting!
€ 32,50 inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers
BESMET GERAAKT?
Tijdens de workshop is het mogelijk verf te kopen om thuis nog meer ‘GLOW’ keien te maken als je dat zou willen. € 2,95 per potje á 5ml, genoeg voor 1 of 2 keien.
DUUR
2,5 a 3 uur.
AANMELDEN
Stuur een prive berichtje op Facebook of email naar lunacreations2014@gmail.com om je aan te melden
AAN  HUIS OF OP LOCATIE?

Wil je deze workshop liever boeken met een groepje vriendinnen of collega’s? Dat kan, ik kom ook aan huis of op het werk vanaf 5 personen of meer mag ook!! In Noord Holland bereken ik tot 30km vanaf 1775AT GEEN reiskosten.

———————————————————————————————